Hoeveel data heb je nodig bij je mobiel?

Mobiel internet is tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven.

mobiel internetBest wel vreemd eigenlijk, als je kijkt naar een paar jaar geleden toen eigenlijk nog niemand het had. Zo zie je maar hoe snel de technologie tegenwoordig kan gaan. Iedereen is tegenwoordig helemaal verzonken in zijn of haar smartphone. En logisch is het op zich ook wel.

Je hebt altijd en overal toegang tot het internet en kunt in contact blijven met je vrienden, familie en kennissen. Alhoewel er mobiele providers zijn die weer onbeperkt internet aanbieden, heeft zeker niet iedereen dit nodig. Hoe graat je data abonnement moet zijn is een vraag waar veel mensen mee zitten. Dat bespreken we dan ook in dit artikel, zo krijg een goed beeld van wat je nodig hebt en geef je niet teveel uit.

Voldoende inkopen

Het is van groot belang dat je van te voren goed nadenkt over de hoeveelheid data je nodig hebt. Je kunt namelijk beter iets teveel data in je bundel hebben dan te weinig. Moet je namelijk achteraf bijbetalen, ben je vaak vele malen duurder uit per MB. En dat is natuurlijk erg zonde.

Als je een onbeperkt data abonnement hebt, dan hoef je er natuurlijk niet over na te denken. Dit kan dan ook zeker interessant zijn voor sommige mensen, maar zeker niet nodig voor iedereen. Wist je dat de gemiddelde gebruiker aan 1GB data per maand meer dan voldoende heeft? Beetje zonde natuurlijk als je iedere maand veel geld betaald om onbeperkt van internet gebruik te maken, terwijl je nog niet eens 1 GB verbruikt.

data internetHet is dus aan te raden om eens een abonnement af te sluiten met een aantal GB’s, dat net iets meer is dan je denkt nodig te hebben. Eigenlijk alle providers bieden namelijk de mogelijkheid om naderhand je abonnement bij te stellen. Zowel naar boven als naar beneden. Op je mobiele telefoon kun je vervolgens een app installeren, waarmee je de data kunt bijhouden die je telefoon verbruikt.

Je kunt zo een goede inschatting maken van de hoeveelheid data die je nodig gaat hebben en zo bijsturen. Misschien heb je meer data nodig en misschien juist minder. Op deze manier kun je er redelijk eenvoudig achter komen. Wat overigens wel belangrijk is, is dat je zorgt voor een goede provider met een goed bereik. De meeste providers hebben wel een goed bereik, maar in het buitengebied kan dit bij bepaalde providers wat minder zijn. Doe hier dan ook goed onderzoek naar, zo voorkom je teleurstelling achteraf.