Waar hoorde je Edwin Evers eigenlijk als voice-over?

Edwin Evers was jarenlang te horen op de grootste commerciële radiozender van Nederland: Radio 538. Elke ochtend wist hij met een leuke grap of opmerking de hits van 538 aan elkaar te praten, samen met zijn sidekicks. Maar wat velen niet weten is dat hij ook als voice-over Edwin Evers bekend stond, door bekende tv-programma’s te voorzien van zijn voice-over stem.

Edwin Evers als voice-over op RTL en SBS6

Edwin Evers sprak jarenlang bekende reclamespotjes in voor A merken en deed hij voice-over opdrachten voor goed scorende tv-shows zoals Gillend Naar Huis met Gordon, maar ook als voice-over RTL voor programma’s als Holland’s Got Talent.

Televisie en radio voice-over

Daarnaast deed hij Nederlandse voice-overs inspreken voor tv-zender SBS6 voor het programma K3 zoekt K3. Maar de meeste Nederlanders kennen de voice-over stem van Edwin Evers uiteraard gewoon als programmamaker in het populaire ochtendprogramma Evers Staat Op.

Radio en voice-over liefhebbers

Als radiomaker is Edwin Evers zo geliefd omdat hij zijn eigen koers vaart en daardoor echt en niet ‘nep’ klinkt. Edwin Evers klinkt als de vriendelijke buurman die je vriend zou kunnen zijn, en maakt grappen die in de smaak vallen bij een brede groep radio en voice-over liefhebbers tussen de 30 en 60 jaar, een doelgroep die voor mediabureaus ook erg interessant is.

Bekende voice over agency

Het werken met een bekende voice over agency is voor merken interessant omdat de bekendheid van een gerenommeerde voiceover positief gelinkt aan een merk wordt. Zo van: ‘als hij zich met dit programma of merk associeert zal het wel goed zijn.’ Dit is dan ook een belangrijke reden waarom veel radiozenders, A-merken, tekenfilms en commercials zich graag associëren met een bekende voice-over stem.